top of page
handprints.jpg

KÖSZÖNTJÜK WEBOLDALUNKON!

"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." Kodály Zoltán

Köszöntjük: Welcome

TANÉV, 2024-2025

A Genfi Magyar Iskola és Óvoda közösségéhez tartozni életreszóló élményt jelent gyermekeinknek. Azok a családok, akik úgy döntenek, hogy elhozzák gyermeküket szerdánként a magyar iskolába, lehetőséget kapnak arra, hogy egy tágabb család tagjai lehessenek: egy olyan családé, amely számára fontos, hogy gyermekeink a gyökereikkel, őseik kultúrájával is megismerkedjenek. 

A foglalkozások a megszokott időpontban és helyszínen lesznek: szerda, 15-17 óraChemin du Ruisseau 36, 1216 Genf - Cointrin. Amennyiben a kápolna felújítása miatt néhány alkalmat másutt kell megtartunk, arról előre tájékoztatni fogunk Benneteket.

Az éves tandíj változatlan:

430 CHF/ gyermek + 50 CHF beiratkozási díj


A tandíjból 5% kedvezményt biztosítunk május 31-ig (!!!) történő jelentkezés esetén. (A beiratkozás az adatlap kitöltése és az 50 frank beiratkozási díj befizetése után válik érvényessé.)

https://docs.google.com/.../1qfLRXmutHx0q.../edit

A regisztrációkat jelentkezési sorrendben vesszük figyelembe.

A beiratkozással, tandíjjal kapcsolatos információk a 'További részletek' gombra kattintva olvashatók.

Köszöntjük: Text

ISKOLÁNK

Kik vagyunk? Mit csinálunk?

A Genfi Magyar Iskola és Óvoda egy non-profit jellegű, nyílt egyesületi formában működő intézmény, amely a genf-környéki magyarul beszélő családokat szolgálja már 20 éve.


Genf belvárosában heti egyszeri alkalommal tartunk óvodai és iskolai foglalkozást. Iskolánk szerdánként 15h és 17h között várja a gyerekeket, ahol a magyar nyelvű nevelés-oktatás szakképzett pedagógusok irányításával zajlik.

Rendszeresen szervezünk családi programokat a nagyobb ünnepekhez kapcsolódóan, mely kiváló alkalmat biztosít, hogy szülők és gyerekek kötetlenül beszélgessenek, ismerkedjenek.

Segítünk gyermeke nyelvi készségeinek fejlesztésében, kultúrája megtartásában.

IMG_20190104_111006641.jpg
Köszöntjük: About

AKTUÁLIS PROGRAM

Colorful Toys

IRÁNY A BALATON! - JÁTÉKOS, DALÖLELŐ KONCERT

2024. május 26.

Ha fontolgajtátok, hogy 2024/25-ös tanévben szívesen beiratkoznátok magyar óvodába vagy iskolába, akkor itt az alkalom:

május 26-án, az I. Genfi Magyar Napok (Genfi Magyar Kulturális Központ szervezésében) keretében megismerkedhettek a Genfi Magyar Iskola és óvoda tanáraival, diákjaival!

Meghívott előadónk, Hornai Zóra Irány a Balaton! címmel tart játékos, dalölelő koncertet, ahol lehetőség lesz kézműveskedni és beiratkozni is.

Részletek a Genfi Magyar Kulturális Központ facebook oldalán (események) és a www.genfiesemeny.com weboldalon.

School Notebook

BEIRATKOZÁS

2024. május 22.

Kedves Szülők!


Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a Genfi Magyar Iskola és Óvoda megnyitotta a beiratkozást a 2024/2025-ös tanévére. A ősztől ismét szeretettel várjuk a 3-14 év közötti gyerekeket! Adjuk meg az esélyt gyerekeinknek, hogy megismerhessék szüleik, nagyszüleik anyanyelvét és kultúráját!

A tandíjból 5% kedvezményt biztosítunk május 31-ig (!!!) történő jelentkezés esetén. (A beiratkozás az adatlap kitöltése és az 50 frank beiratkozási díj befizetése után válik érvényessé.)

https://docs.google.com/.../1qfLRXmutHx0q.../edit

A regisztrációkat jelentkezési sorrendben vesszük figyelembe.

A foglalkozások a megszokott időpontban és helyszínen lesznek: szerda, 15-17 óra, Chemin du Ruisseau 36, 1216 Genf - Cointrin.

Tandíjjal és fizetéssel kapcsolatos további információk fentebb, illetve lejjebb is olvashatók. Amennyiben kérdésetek van bizalommal forduljatok hozzánk a genfimagyarsuli@gmail.com e-mail címen.

Várjuk jelentkezéseiteket; reméljük, sokatokkal találkozunk majd szeptemberben.

Üdvözlettel:

A GMIO tanárai

Köszöntjük: News & Updates
Outdoor Study Group
Chalkboard Drawings

NAPTÁR

2023-2024: szerdai foglalkozásaink, különleges alkalmaink

Az esetleges változásokról előre tájékoztatjuk a szülőket.

6., 13., 20., 27.

- szept. 6. tanévkezdés

SZEPTEMBER

4., 11., 18.

- okt. 25. SZÜNET, nincs oktatás

OKTÓBER

1., 8., 15., 22., 29.

NOVEMBER

6., 13., 20.

- dec 6. Mikulás

- dec. 20. karácsonyi kézműves

- dec. 27. SZÜNET, nincs oktatás

DECEMBER

10., 17., 24., 31

- jan. 3. SZÜNET, nincs oktatás

JANUÁR

7., 14., 28.

- febr. 7. farsang

- febr. 21. SZÜNET, nincs oktatás

FEBRUÁR

16., 13., 20., 27.

- már. 27. húsvéti kézműves

MÁRCIUS

17., 24.

- ápr. 3. és 10. SZÜNET, nincs oktatás

ÁPRILIS

8., 15., 22., 29.

- máj. 1. SZÜNET, nincs oktatás

- máj. 29. tanévzáró

MÁJUS

Köszöntjük: Schedule

CSOPORTJAINK

IMG_20180318_170552406.jpg

ÓVODA

3-6 év

Óvodásaink mondókákat, dalokat tanulnak, klasszikus és kortárs meséket, népmeséket hallgatnak, mozgásos játékokat játszanak. Sokat kézműveskednek, mely fejleszti motorikus készségüket.


Foglalkozásaink során különböző témákról beszélgetünk a gyerekekkel (számok, színek, ízek, évszakok stb.) ezzel fejszlesztve szókincsüket, beszédkészségüket.

ISKOLA

6-éves kortól

Iskolánk heti rendszerességgel biztosít 120 perces foglalkozást 6 és 16 év közötti a magyarul beszélő gyermekek számára.

Az óvodai évek után diákjaink magyar nyelvi nevelése a magyar ábécé megismerésével, szavak, egyszerű szövegek olvasásával folytatódik, majd a magyar nyelvtan és helyesírás ismerete kerül a középpontba. Interaktív, játekos módon alakítva ki a beszélt és írott nyelv önálló, magabiztos használatának képességét.

Ebben a csoportban a 6-7 évesek az írás-olvasás alapjait sajátíthatják el.

Minden korosztálynak alkalma nyílik, klasszikus és kortárs magyar szerzők műveit hallgatni, olvasni, elmélyedni a magyar népmesék és  népdalok világában, felfedezni népszokásainkat, Magyarország történelmét és földrajzát.

IMG_20180131_170650790.jpg
IMG_20140107_161634.jpg

ÜNNEPEK

Nagyobb ünnepek alkalmával szeretettel várjuk  a szélesebb közönséget is, nem csak beiratkozott diákjainkat.

Kézműveskedéssel, hagyományaink, népszokásaink felelvenítésével készülünk egy-egy nagyobb ünnepre. Emellett időről időre magyar előadókat is meghívunk iskolánkba. Ilyenkor mindig adódik alkalom beszélgetésre, ismerkedésre is.

Szüreti mulatság
Mikulás
Karácsonyi készülődés
Farsang
Húsvéti készülődés
Tanévzáró - nyárnyitó buli

Köszöntjük: Courses
A for Apple

ALAPOZÓ PROGRAM

A 2022/2023-as tanévben óvodásaink és kisiskolásaink számára egy tematikus, kulturális, hagyományőrző és magyar nyelvi Alapozó programot vezettünk be kísérleti jelleggel, ami eddig egyedülálló kezdeményezés a diaszpóra történetében. A programot a DMOISZ (Diaszpóra Óvodák Iskolák Ernyőszervezete) folyamatosan fejleszti a külföldi magyar óvodák számára, melynek célja az identitás erősítésén túl a gyermekek szókincsének tudatos fejlesztése egy tanórákon túlmutató módszer alkalmazásával.

Köszöntjük: Teacher Training

ÖNKÉNTES TANÁRAINK

Elkötelezett csapatunk hétről hétre tudása legjavát adja.

reka_osvath.jpg

OSVÁTH RÉKA

Vezető, tanár

Magyar-angol szakon végzett az ELTE-n. Több mint 10 éve tanít a Genfi Magyar Iskolában. Nagy tapasztalattal rendelkezik két- és többnyelvű gyerekek tanításában. Óráit a játékosság, a kreativitás jellemzi. Folyamatosan keresi az új módszereket, fejleszti önmagát, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a hagyományokra is.

Klasszikus vagy kortárs gyerekirodalmat olvasnál? Fordulj Rékához bizalommal.

Making Paper Craft Art

KÖRMENDYNÉ FALUSSY ANNA

Tanár

Magyar szakos tanár, aki három gyermek édesanyja. Lelkes, elkötelezett pedagógus, aki a magyar nyelv és irodalom mellet a kézműves és barkács technikákban is járatos. Sugárzó kedvessége, kreativitása miatt értékes tagja a csapatnak.

Milyen gyerekdalt tanuljunk? Milyen mesét olvassunk? Hagyományos kézműves ötletet keresel gyerekeknek? Anna segít ebben.

IMG-20200303-WA0001_edited.jpg

KRAJCSÓ-SOLTÉSZ ADRIENN

Óvónő

A logisztika területéről érkezett csapatunkba, aki a gyerekeket is jól ismeri, hiszen két kislány édesanyja. Kiválóan ismeri az óvodás korosztályt. Rendkívül kreatív, barátságos és nyugodt természete miatt remek csapattag és foglalkozás vezető. Környezettudatos magatartása példaértékű.

Hagyomány és haladás: Adri süti a legjobb farsangi fánkot, de a reform konyháról is mindent tud; tarsolyában népmesék mellett kortárs mesék is vannak.

Köszöntjük: Team

ÉVES HOZZÁJÁRULÁS, ALKALMI RÉSZVÉTELI DÍJ, BEIRATKOZÁS

A bevételt terembérletre, tanszerekre, programokra fordítjuk.

ÉVES HOZZÁJÁRULÁS


Az éves tandíj:

430 CHF/ gyermek + 50 CHF beiratkozási díj


Kedvezmények:

Több gyermek esetén a második, ill.  harmadik gyermek számára 310 CHF + 50 CHF beiratkozási díj.


A tandíjból 5% kedvezményt biztosítunk  május 31-ig (!!!) történő jelentkezés esetén. (A beiratkozás az adatlap kitöltése és az 50 frank beiratkozási díj befizetése után válik érvényessé.) Kérjük, ha módotokban áll, éljetek ezzel a lehetőséggel, mivel ez megkönnyíti nekünk a tervezést a jövő évre.


A tandíj magában foglalja az összes taneszköz, tankönyv és munkafüzet díját, a kézműves foglalkozásokon felhasznált anyagot költségét, valamint belépést biztosít különleges alkalmainkra (táncház, Mikulás, karácsony, előadások stb.) is.

ALKALMI RÉSZVÉTELI DÍJ

Külsős vendégektől CHF15/gyermek részvételi díjat kérünk. Több gyermek esetén kedvezményt adunk!

Nyitott alkalmaink:

Szüreti mulatság

Mikulás

Karácsonyi készülődés

Farsang

Húsvéti készülődés

Tanévzáró / nyárnyitó buli

BEIRATKOZÁS

Beiratkozás módja:

1. lépés: Online jelentkezési lap (megnyitása a csatolt linkre kattintva) kitöltése, elküldése:


https://docs.google.com/forms/d/1qfLRXmutHx0q_oylgGdhvGc5BONkKzRc5xf8mtZ4-G0/edit2. lépés: 50 chf regisztrációs díj befizetése.


Fizetés módja:

Egy összegben vagy trimeszterenként (145 CHF/trimeszter, második gyereknek 105 CHF/trimeszter).


A tandíj magában foglalja az összes taneszköz, tankönyv és munkafüzet díját, a kézműves foglalkozásokon felhasznált anyagot költségét, valamint belépést biztosít különleges alkalmainkra (táncház, Mikulás, karácsony, előadások stb.) is.


Felhívjuk figyelmeteket, hogy a tandíj egységes, a hiányzások nem jelentenek jogosultságot pénzvisszatérítésre.

Köszöntjük: Price List
VargaTeofil-rajz_edited_edited.jpg

GALÉRIA

Őszi rajz - Varga Teofil munkája

Köszöntjük: Image

MŰHELY

Köszöntjük: Portfolio

KAPCSOLAT

Írjon nekünk bizalommal

36 Chemin du Ruisseau, Cointrin 1216
Genève

  • Blogger
  • Facebook
Pencils
Köszöntjük: Contact
bottom of page