TANÉV, 2020-2021

A rendkívüli közegészségügyi helyzet, számos kihívás elé állította a Genfi Magyar Iskola és Óvoda csapatát. Alkalmazkodnunk kell a hatályos rendelkezésekhez, illetve kötelességünk óvnunk a közösségünkhöz tartozó családok egészségét, biztonságát. Ezeket a szempontokat fogjuk mindenekelőtt szem előtt tartani, s ennek értelmében 2020-2021-es tanév menete a korábbi évek rendjétől eltérően alakul.


Ebben a tanévben kizárólag online foglalkozásokat tartunk. Szeptember közeledtével felülvizsgáljuk a közegészségügyi helyzetet, az igényeket, és ennek megfelelően döntünk a 2021/2022-es tanév menetéről, melyről a családokat is értesítjük.


Köszönjük a megértést és az együttműködést!

A GMIO csapata

 
handprints.jpg

KÖSZÖNTJÜK WEBOLDALUNKON!

"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." Kodály Zoltán

 

ISKOLÁNK

Kik vagyunk? Mit csinálunk?

A Genfi Magyar Iskola és Óvoda egy non-profit jellegű, nyílt egyesületi formában működő intézmény, amely a genf-környéki magyarul beszélő családokat szolgálja már 20 éve.


Genf belvárosában heti egyszeri alkalommal tartunk bölcsődei, óvodai és iskolai foglalkozást. Iskolánk szerdánként 16h és 18h között várja a gyerekeket, ahol a magyar nyelvű nevelés-oktatás szakképzett pedagógusok irányításával zajlik.

Rendszeresen szervezünk családi programokat a nagyobb ünnepekhez kapcsolódóan, mely kiváló alkalmat biztosít, hogy szülők és gyerekek kötetlenül beszélgessenek, ismerkedjenek.

Segítünk gyermeke nyelvi készségeinek fejlesztésében, kultúrája megtartásában.

IMG_20190104_111006641.jpg
 
VargaTeofil-rajz_edited_edited.jpg

GALÉRIA

Őszi rajz - Varga Teofil munkája

 

CSOPORTJAINK

IMG_20180318_170552406.jpg

ÓVODA

2-3 és 3-6 év

Óvodásaink mondókákat, dalokat tanulnak, klasszikus és kortárs meséket, népmeséket hallgatnak, mozgásos játékokat játszanak. Sokat kézműveskednek, mely fejleszti motorikus készségüket.


Foglalkozásaink során különböző témákról beszélgetünk a gyerekekkel (számok, színek, ízek, évszakok stb.) ezzel fejszlesztve szókincsüket, beszédkészségüket.

  • Óvodai foglalkozásainkon 2-3 éves korig a szülő jelenléte szükséges.

  • 3-6 éves korig a szülő jelenléte nélkül zajlanak a foglalkozások.


További kérdés esetén óvónőink készséggel állnak rendelkezésre.

ISKOLA

6-éves kortól

Iskolánk heti rendszerességgel biztosít 120 perces foglalkozást 6 és 16 év közötti a magyarul beszélő gyermekek számára.

Az óvodai évek után diákjaink magyar nyelvi nevelése a magyar ábécé megismerésével, szavak, egyszerű szövegek olvasásával folytatódik, majd a magyar nyelvtan és helyesírás ismerete kerül a középpontba. Interaktív, játekos módon alakítva ki a beszélt és írott nyelv önálló, magabiztos használatának képességét.

Minden korosztálynak alkalma nyílik, klasszikus és kortárs magyar szerzők műveit hallgatni, olvasni, elmélyedni a magyar népmesék és  népdalok világában, felfedezni népszokásainkat, Magyarország történelmét és földrajzát.

IMG_20180131_170650790.jpg
IMG_20140107_161634.jpg

ÜNNEPEK

Nagyobb ünnepek alkalmával szeretettel várjuk  a szélesebb közönséget is, nem csak beiratkozott diákjainkat.

Kézműveskedéssel, hagyományaink, népszokásaink felelvenítésével készülünk egy-egy nagyobb ünnepre. Emellett időről időre magyar előadókat is meghívunk iskolánkba. Ilyenkor mindig adódik alkalom beszélgetésre, ismerkedésre is.

Szüreti mulatság
Mikulás
Karácsonyi kézműves foglalkozás
Farsang
Húsvéti készülődés
Tanévzáró - nyárnyitó buli


COURS DE LANGUE HONGROISE / HUNGARIAN AS A SECOND LANGUAGE

Magyar mint idegen nyelv

Des cours de langue hongroise en tant que langue étrangère seront disponibles. Ces cours s’adresseront à des enfants d’origine hongroise ou pas qui ne parlent pas hongrois chez eux, mais qui souhaitent apprendre cette langue magnifique.

The class provides a place for children to learn Hungarian (understand, speak, read and write) as a second language and know more about our culture.

A csoport lehetőséget biztosít a magyar nyelv elsajátítására mint második vagy idegen nyelv, ahol a gyerekeknek a magyar kultúra megismerésére is alklamuk nyílik.

DSCN2621 (1).JPG
 

TANDÍJ, RÉSZVÉTELI DÍJ

A bevételt terembérletre, tanszerekre, programokra fordítjuk. Befizetéssel kapcsolatban keresse iskolánkban Vassné Nagy Gabriellát.

ÓVODA, ISKOLA

480chf / tanév / gyermek

- a második gyermeknek 50% kedvezmény

- több gyermekek esetén keressen bennünket emailben vagy személyesen további részletekért

A tandíj a tanév összes foglalkozását, az ünnepeket is magában foglalja.

ALKALMI RÉSZVÉTEL, RÉSZLETFIZETÉS

20chf / alkalom

Ünnepi foglalkozásaink alkalmanként is látogathatók.


Óvodai és iskolai foglalkozásokon próbaórára van lehetőség, de azokat alkalmanként nem lehet látogatni.


Részletfizetési igény esetén forduljon kollégáinkhoz bizalommal.

 

ÖNKÉNTES TANÁRAINK

Elkötelezett csapatunk hétről hétre tudása legjavát adja.

reka_osvath.jpg

OSVÁTH RÉKA

Vezető, tanár

Magyar-angol szakon végzett az ELTE-n. Több mint 10 éve tanít a Genfi Magyar Iskolában. Nagy tapasztalattal rendelkezik két- és többnyelvű gyerekek tanításában. Óráit a játékosság, a kreativitás jellemzi. Folyamatosan keresi az új módszereket, fejleszti önmagát, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a hagyományokra is.

Klasszikus vagy kortárs gyerekirodalmat olvasnál? Fordulj Rékához bizalommal.

Teacher Helping Student

VIRÁG ATTILA

Tanár

Magyar-német szakos tanár, aki irodalom iránti szeretetét, lelkesedését diákjainak is igyekszik átadni. Nemzetközi környezetben, vegyes családban él, így nap mint nap tapasztalja a többnyelvűségben rejlő lehetőséget és annak kihívásait is. Tapasztalt, elkötelezett pedagógus, aki több éve tanít Genfben.

Mitől szép egy vers? Mire tanítanak a klasszikus szerzők? Attilától megtudod.

IMG-20200303-WA0001_edited.jpg

KRAJCSÓ-SOLTÉSZ ADRIENN

Óvónő, koordinátor

A logisztika területéről érkezett csapatunkba, aki a gyerekeket is jól ismeri, hiszen két kislány édesanyja. Korábban a kisiskolásokkal foglalkozott, jelenleg pedig az óvodás csoportot vezeti, illetve koordinátorként is segíti csapatunk munkáját. Rendkívül kreatív; barátságos és nyugodt természete miatt remek csapattag és foglalkozás vezető.

Adri süti a legjobb farsangi fánkot, és a reform konyháról is mindent tud, nem csak az iskolai programokról.

RSCN3075_edited.jpg

VASS KLAUDIA

Tanár asszisztens

Könyvtár-magyar szakos tanár, aki több évig segítette óvodás korú gyerekek nevelését, oktatását is. Jelenleg a weboldal szerkesztéséért felelős, illetve tanáraink munkáját segíti. Könyvtárosként a tájékoztatás, az információkeresés nagy szenvedélye, amit az iskolában is hasznosítani tud.

Klau nagyon szeret barkácsolni, s minden hétre van egy kreatív ötlete.

 

MŰHELY

IMG_0789.JPG
20201110_210335-COLLAGE.jpg
20201104_065038-COLLAGE~2.jpg
20210131_124132-COLLAGE.jpg
20210131_124149-COLLAGE.jpg
IMG_20210207_100137133~2.jpg
20210127_063902-COLLAGE.jpg
20210127_063925-COLLAGE.jpg
 
Chalkboard Drawings

NAPTÁR

2020-2021

szerdai foglalkozásaink, különleges alkalmaink

DECEMBER

december 2. - Mikulás

2., 9., 16.

JANUÁR

Várjuk a februárt...

6., 13., 20., 27.

FEBRUÁR

február 10. - farsang; február 17. - szünet

3., 10., 24.

 

HÍREINK

Crowd with Masks

COVID-19

2020. augusztus 22.

A vírusra való tekintettel március közepétől a tanév végéig online foglalkozásokkal pótoltuk elmaradt alkalmainkat. A távoli oktatást heti  renszerességgel küldött, életkorhoz igazított olvasmány- és játékajánló, feladatlap, kvízjáték és kézműves ötletek segítségével valósítottuk meg. Ősszel online foglalkozásokkal kezdjük a tanévet, de a második félév közeledtével felülvizsgáljuk a közegészségügyi helyzetet.

MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Január 22.

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le és jelölte meg dátummal a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk nemzeti tudatunk erősítésének, hagyományainknak és ezek továbbadásának.

magyarkkabc.jpg
 

KAPCSOLAT

Írjon nekünk bizalommal

68 Boulevard de la Cluse
Genève, 1205
Switzerland

  • Blogger
  • Facebook
Pencils